ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru Universitar de Instruire și Reabilitare Medicală a fost inaugurat la Institutul de Educație Fizică și Sport al USM

19:09 | 12.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Un Centru Universitar de Instruire și Reabilitare Medicală a fost inaugurat astăzi la Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS) al Universității de Stat din Moldova. Acesta a fost amenajat și dotat la standarde moderne, oferind studenților și cadrelor didactice acces la tehnologii și echipamente de ultimă generație pentru reabilitarea și optimizarea condiției fizice, transmite MOLDPRES.

Noul Centru este primul de acest fel în cadrul IEFS, proiectul fiind implementat datorită finanțării oferite de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

„Am inaugurat astăzi la Institutul de Educație Fizică și Sport (IEFS) un proiect semnificativ pentru studenții, dar și pentru cetățenii din Republica Moldova, alături de rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Şarov, a directorului IEFS, Viorel Dorgan, a numeroși studenți și profesori”, a anunțat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Noul Centru Universitar de Instruire și Reabilitare Medicală aparține Facultății de Kinetoterapie din cadrul IEFS, fiind amenajat și dotat la standarde moderne. Acesta oferă studenților, viitori specialiști în domeniul kinetoterapiei și reabilitării medicale, posibilitatea de a se pregăti pentru carierele lor, având acces la infrastructura de ultimă generație.

De asemenea, Centrul va oferi servicii specializate de kinetoterapie cetățenilor, astfel contribuind la reducerea presiunii asupra sistemului medical din Republica Moldova.

La sfârșitul anului trecut, Guvernul a adoptat decizia privind fuzionarea Universității de Stat de Educație Fizică și Sport cu Universitatea de Stat din Moldova. Astfel, după reorganizare, Institutul de Educație Fizică și Sport s-a regăsit ca structură separată în cadrul USM, cu trei facultăți: Kinetoterapie, Educație Fizică și Sport și Științe ale Securității. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a anunțat anterior că după turul I al admiterii în universități în acest an, a fost înregistrată cea mai bună admitere la Institutul de Educație Fizică și Sport din ultimii ani. Astfel, 527 de tineri au optat să devină antrenori, profesori de educație fizică, maseuri, kinetoterapeuți și specialiști în securitate publică. 

img24007201

img24007201

img24007201

img24007201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!