ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean convoacă o ședință la Centrul Anticriză, în legătură cu ploile torenţiale

13:03 | 14.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a convocat pentru  ora 16.00 o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului Afacerilor Interne (MAI, la care vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale, transmite MOLDPRES.

Potrivit informațiilor oficiale, pentru moment, au loc 26 de intervenții în raioanele Cantemir, Hâncești, Leova, Cimișlia, Ștefan Vodă.

Toate instituțiile de forță sunt mobilizate și pregătite să intervină în caz de necesitate. Autorităţile roagă repetat populaţia  să se abțină de la călătorii, iar în caz de necesitate să sune la 112.

Meteorologii au anunţat pentru acest weekend  Cod galben şi partial portocaliu de instabilitate atmosferică. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat,  între 14-15 septembrie, se prevăd ploi însoțite de descărcări electrice, cu ploi torențiale ce pot atinge 15-49 l/m², iar izolat, pot fi foarte puternice (Cod portocaliu: 50-60 l/m²), cu intensificări ale vântului în rafale de 15-20 m/s. „Consecințele posibile prevăd ploi  intense ce pot afecta activitățile socio-economice; risc de inundații în zonele vulnerabile; dificultăți în circulația rutieră; condiții meteorologice ce pot cauza daune materiale și victime omenești”, indică SHS şi recomandă populaţiei să  fie informată, cu măsurile de precauție necesare.

img24007265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!