ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile torențiale au indundat străzile capitalei. Circulația transportului public a fost suspendată temporar

17:21 | 14.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Ploile torențiale au inundat străzile orașului Chișinău. Din cauza precipitațiilor abundente, strada Albișoara a fost blocată, anunță Poliția. Pe alte străzi, apa a depășit nivelul roților la automobile. Primăria municipiului Chișinău susţine că toate serviciile municipale intervin în sectoare capitalei în contextul ploilor torențiale declanșate sâmbătă, 14 septembrie, transmite MOLDPRES.

Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore, circulația troleibuzelor și autobuzelor a fost suspendată temporar pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului.

Potrivit sursei citate, regiile de explorare a drumurilor, cele locativ comunale și de întreținere a spațiilor verzi sunt antrenate la lichidarea consecințelor provocate de rafale de vânt și cantitățile de apă acumulate pe străzi, parcuri și scuaruri.

„Astfel, străzile care au fost inundate din cauza cantității mari de precipitații căzute în această după amiază sunt ușor deblocate. De asemenea, au fost inundate mai multe subsoluri ale caselor particulare și blocurilor de locuit, râurile și unele lacuri de acumulare au ieșit din albie, iar mai multe parcuri au fost inundate”, indică municipalitatea.

Conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, într-o oră urmează  și alte episoade de ploi puternice pe teritoriul municipiului Chișinău.

În acest context, Primăria face  apel către cetățeni să nu iasă în stradă fără necesitate.

 

img24007272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!