ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: O grădiniţă din satul Dobrogea, Chişinău, a fost renovată cu sprijinul statului

13:09 | 15.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Clădirea Grădiniței „Andrieș” din satul Dobrogea, municipiul Chișinău, a fost renovată cu sprijinul Centrului Național pentru Energie Durabilă (CNED). Proiectul a fost susținut în cadrul Apelului de propuneri de proiecte, dedicat eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, adresat solicitanților de finanțare din sectorul public. Acesta include măsuri esențiale pentru reducerea consumului de energie al instituției educaționale, transmite MOLDPRES.

Săptămâna aceasta a avut loc recepția lucrărilor preconizate în cadrul proiectului „Reabilitarea energetică a clădirii Instituției preșcolare Creșa-Grădiniță nr. 214 „Andrieș” din s. Dobrogea, mun. Chișinău”.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de circa patru milioane de lei, dintre care contribuția beneficiarului a fost de  un milion de lei, iar cea a CNED de trei milioane lei. Fondurile au permis realizarea unor lucrări complexe, printre care: izolarea termică a pereților exteriori pe o suprafață de 2 005,79 m², înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu o suprafață totală de 398,97 m² și izolarea termică a acoperișului pe o suprafață de 1 905,82 m². De asemenea, au fost executate lucrări de renovare la pardoseli, scări și intrări exterioare, scări metalice și balustrade.

În timpul implementării, CNED a asigurat beneficiarului asistență tehnică completă, care a inclus realizarea unui audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Centrul Național pentru Energie Durabilă  este instituția publică din subordinea Ministerului Energiei care are misiunea de a coordona și de a organiza activitățile orientate spre asigurarea implementării politicii de stat în domeniile de activitate atribuite, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare pentru finanțarea și promovarea proiectelor și programelor în domeniile respective într-un mod durabil din punctul de vedere al mediului, al schimbărilor climatice, și care să contribuie la creșterea gradului de securitate energetică a țării.

 

img24007286

img24007286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!