ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un băiat de 17 ani din Ocnița a fost resuscitat de medici de pe ambulanță după ce fusese găsit cu semne de moarte clinică

11:17 | 16.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Un adolescent de 17 ani din Ocnița a fost resuscitat de medici de pe ambulanță după ce fusese găsit inconștient cu semne de moarte clinică, fără respirație și puls, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, incidentul a avut loc la 15 septembrie curent, ora 12:36.

Echipa de medici din cadrul SAMU Ocnița a ajuns la locul solicitării în 10 minute. Medicii au depistat minorul inconștient cu semne de moarte clinică, fără respirație și puls. Din spusele bunicii, starea băiatului s-a agravat la ora 12:15 prin slăbiciune și dispnee. Din anamneză, băiatul se află la evidența medicului de familie cu o patologie de la vârsta de 10 ani, fiind imobilizat la pat.

Imediat, medicii au inițiat măsurile de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care au fost soldate cu succes prin restabilirea respirației și pulsului. Ulterior, după stabilirea parametrilor vitali, pacientul a fost transportat asistat la Spitalul Raional Ocnița pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

img24007303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!