ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Orașul Sângerei se transformă într-o localitate mai confortabilă, prin investiții majore din partea statului

12:03 | 16.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Pe zi ce trece, orașul Sângerei se transformă într-o localitate mai confortabilă, prin investiții majore pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR Nord).

Grație unui nou proiect de revitalizare urbană, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), orașul Sângerei va beneficia, în curând, de noi curți amenajate, spații pietonale și stații de așteptare, potrivit ADR Nord.

„Proiectul prevede reconstruirea căii pietonale și stațiilor de așteptare pe segmentul străzilor Alexandru Plămădeală – Nicolae Testemițanu, amenajarea spațiului de odihnă pentru copii și terenul sportiv din strada Alexandru Plămădeală, amenajarea spațiului de odihnă pentru copii și calea pietonală pe strada Vlad Ioviță, amenajarea unui scuar, unui skatepark și unei parcări auto în perimetrul străzii Mihail Frunze – stradela Aleksandr Pușkin etc.”, explică ADR Nord.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 16,7 milioane de lei (835 mii de euro), din care aproape 15 mln de lei sunt din sursele FNDRL și restul contribuția Primăriei orașului Sângerei.

img24007307

img24007307

img24007307

img24007307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!