ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală, 56 de instituții de învățământ au fost afectate de ploile puternice

13:13 | 16.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. În capitală, 56 de instituții de învățământ au fost afectate de ploile puternice din ultimele zile. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, o grădiniță din Chișinău a rămas închisă azi, după ce ploaia a inundat subsolul cu produse alimentare. 

„Din cele 56 de instituții de învățământ afectate de ploi, în 44 am atestat scurgeri la ultimele etaje. Acoperișurile sunt plate, iar sistemul de evacuare a apei nu a făcut față din cauza volumului mare de apă. Totodată, în patru instituții subsolurile au fost inundate. Cea mai gravă situație este la grădiniței nr. 54. Aici depozitele cu produse alimentare au fost inundate. Astfel, s-a luat decizia de a sista activitatea acestei instituții pentru ziua de azi. Copiii au fost instituționalizați în grădinițele din apropiere”, a spus Andrei Pavaloi.

De asemenea, s-au atestat inundații pe terenurile instituțiilor, căderi de arbori sau a crengilor.

În acest context, șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a precizat că toate instituțiile afectate sunt în proces de remediere, iar situația este gestionată pentru a asigura desfășurarea în siguranță a activităților educaționale.

img24007313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!