ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 70 de companii vor participa la expoziția internațională „MoldMedizin. MoldDent & Medical Travel Expo”

13:17 | 16.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Peste 70 de companii din Republica Moldova și alte țări vor participa la cea de-a XXVII-a ediție a Expoziției internaționale specializate „MoldMedizin. MoldDent”, care va fi organizată la Centrul „Moldexpo” în perioada 26 – 29 septembrie. În acest an, evenimentul își extinde tematica printr-o expoziție separată „Medical Travel”, transmite MOLDPRES.

Participanții vor prezenta la expoziție cele mai noi produse farmaceutice, modele sofisticate și moderne de tehnică, ustensile, consumabile medicale și stomatologice, noutăți din domeniul sănătății mamei și copilului, medicinei estetice, produselor de igienă etc. De rând cu acestea, în standuri vor fi promovate cele mai recente inovații tehnice și tehnologice, precum și o gamă largă de servicii propuse de instituții medicale, clinici și laboratoare.

Segmentul stomatologic va include utilaje, instrumente, materiale, medicamente și anestezice, produse de igienă orală. O parte semnificativă a expoziției MoldDent este dedicată tehnologiilor avansate din domeniul protezării.

În cadrul expoziției, vor participa circa 20 de clinici internaționale, cu diferite specialități, care vor propune servicii de cel mai înalt nivel.

Activitățile dedicate publicului vizează trei direcții: modul sănătos de viață, profilaxia, diagnosticarea timpurie. Aceste teme vor face subiectele unui șir de lecții deschise – din nou, o premieră în cadrul expoziției.

În toate zilele expoziției, vizitatorii vor beneficia de consultații medicale și diagnosticarea expresă a sănătății absolut gratis. Vor activa puncte de control ambulante, unde vor fi efectuate teste rapide tuturor doritorilor. Medici dietologi, psihologi, ginecologi, de familie și alte specialități vor oferi consultații și îndreptări la specialiști.

„Medical Travel Expo” este o premieră expozițională, dar și un domeniu bine valorificat în țara noastră. Organizatorii doresc să scoată în evidență pe un spațiu unic, în cadrul unui eveniment recunoscut, potențialul de care dispune medicina națională, pentru a atrage beneficiari, inclusiv locali, care pot recurge la serviciile de care au nevoie acasă.

Tot în premieră, în cadrul expoziției, este organizată Acțiunea „Medicina Europeană Durabilă”, cu scopul de a contribui la ajustarea sistemului medico-sanitar autohton la standardele internaționale și de a spori accesibilitatea cetățenilor la serviciile medicale de calitate la nivel european.

Platforma expozițională a fost aleasă și pentru desfășurarea Forumului internațional de turism medical, care va fi găzduit în toamna curentă de către Republica Moldova și organizat sub egida asociației de profil din țara noastră.

Inaugurarea oficială a expoziției va avea loc pe 26 septembrie, ora 11:00, C.I.E. „Moldexpo”, pavilionul central. Intrarea este liberă.

img24007315

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!