ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Noi proiecte pentru 72 de localități din țară, cu finanțare de la stat

10:20 | 17.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale a aprobat astăzi noi proiecte pentru localitățile din țară, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR).

Potrivit sursei citate, în cadrul Programului Național „Servicii de creșă publice” au fost selectate încă 17 proiecte. „De noile creșe vor beneficia peste 440 de copii și 108 angajați ai grădinițelor. Suma alocată din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este de 21,4 milioane de lei, cu o contribuție din partea primăriilor de 0,9 milioane de lei”, indică MIDR.

Asta înseamnă că 72 de localități vor beneficia de suport total în valoare de 38,13 milioane de lei

De asemenea, pentru elaborarea Planurilor Urbanistice Generale, 11 proiecte mari finanțate din surse externe, vor primi sprijin de la Guvern pentru contribuția primăriilor. Suma alocată din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală este de 14,18 milioane de lei.

 

img24007355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!