ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia a atacat Ucraina cu 51 de drone, noaptea trecută. Sunt victime

12:02 | 17.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Apărarea aeriană ucraineană a doborât 34 din cele 51 de drone de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopții de 17 septembrie, potrivit forțelor aeriene ucrainene. Două persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite, au raportat autoritățile locale pe 17 septembrie, informează MOLDPRES cu referire la presa din Ucraina.

În regiunea Herson, forțele ruse au atacat 10 așezări în ultima zi, inclusiv centrul său regional, orașul Herson. Două persoane, inclusiv un copil, au fost ucise, în timp ce alte trei au suferit răni în urma atacurilor rusești, a raportat administrația militară locală.

În regiunea Harkov, două femei, în vârstă de 63 și 65 de ani, au fost rănite în urma atacurilor rusești asupra orașului Kupiansk. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a suferit răni din cauza unui atac rusesc împotriva satului Podoli, a raportat guvernatorul Oleg Siniegubov.

În regiunea Donețk, trei persoane au fost rănite în atacuri rusești împotriva orașului Pokrovsk, a declarat guvernatorul Vadim Filașkin.

Rusia a atacat, de asemenea, infrastructura energetică din regiunea Sumî, vizând districtele Konotop, Ohtîrka și Sumî, potrivit administrației militare locale.

În urma atacului, instalațiile locale de alimentare cu apă au fost întrerupte și funcționează în prezent cu energie de rezervă. Consiliul municipal Sumî a declarat că apa este furnizată în oraș la o presiune redusă, în timp ce sistemul de canalizare este operațional.

 

Douăsprezece drone rusești au fost „pierdute” pe teritoriul ucrainean, probabil ca urmare a mijloacelor de război electronic, în timp ce celelalte două s-au întors în Rusia, se arată în declarația emisa de forțele aeriene din Ucraina.

Forțele ucrainene au folosit aeronave, grupuri mobile de foc, trupe de rachete antiaeriene și unități de război electronic pentru a respinge atacul aerian. Sistemele de apărare antiaeriană au fost active în regiunile Herson, Sumî, Poltava, Nikolaev și Harkov.

 

img24007365

img24007365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!