ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul digitalizează procesul de înregistrare a unităților de transport

10:51 | 18.09.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Procesul de înregistrare a unităților de transport va fi digitalizat. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv. Documentul urmărește extinderea accesului cetățenilor la serviciile prestate electronic de către autorități, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Astfel, certificatul de înmatriculare provizoriu și permisul de conducere provizoriu vor putea fi generate în format digital și vor avea aceeași valoare pe teritoriul Republicii Moldova, ca și documentele eliberate fizic. 

De asemenea, proiectul prevede comasarea mai multor servicii și eliminarea unor proceduri, pentru comoditatea proprietarilor de automobile.  

img24007401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!