ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipamentele IT ale Parlamentului vor fi modernizate cu suportul Elveției

15:53 | 18.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Sistemele digitale ale Legislativului vor fi modernizate în cadrul unui proiect finanțat de Elveția. Proiectul „Suport pentru Parlamentul Republicii Moldova în vederea modernizării  sistemelor sale digitale de operare și a facilitării schimburilor inter pares cu Serviciul Parlamentar Elvețian” va fi implementat până în anul 2025 , comunică MOLDPRES.

Scopul proiectului este îmbunătățirea transparenței activității legislativului. Astfel, Parlamentul Republicii Moldova urmează să-și consolideze capacitățile instituționale prin modernizarea echipamentului IT de stocare a informației.

La fel, în baza unei colaborări cu Serviciul Parlamentar Elvețian va fi organizat un atelier de lucru, iar unii funcționari vor merge în vizită de studiu la Parlamentul elvețian pentru transfer de bune practici.

Acordul va fi implementat până în anul 2025 și este parte integrantă a Programului Elvețian de Cooperare, în cadrul unui proiect mai amplu – „Consolidarea Democrației Parlamentare în Moldova”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!