ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă un grup de inițiativă în vederea susținerii unui candidat la funcția de Președinte a depus actele la CEC

16:54 | 18.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat astăzi documentele și listele de subscripție în vederea susținerii unui candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova și o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024, transmite MOLDPRES. 

Potrivit CEC, listele de subscripție au fost depuse de către grupul de inițiativă în susținerea lui Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni. În conformitate cu prevederile legale, CEC, în decurs de cel mult șapte zile, va verifica documentele și listele de subscripție prezentate și va emite o hotărâre privind înregistrarea sau refuzul înregistrării candidatului.

Cererea de înregistrare în calitate de participant la referendumul republican constituțional a fost depusă de către Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa (PACE), cu opțiunea „DA”.

CEC a înregistrat până în prezent alte nouă formațiuni politice în calitate de participanți la referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Partidele politice și blocurile electorale pot depune cererea de înregistrare în calitate de participant la referendum până la 20 septembrie 2024.

img24007423

img24007423

img24007423

img24007423

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!