ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ciclonul Boris lovește nordul Italiei, provocând inundații grave și alunecări de teren

09:24 | 19.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Furtuna Boris, care a făcut cel puțin 24 de victime în Europa Centrală și de Est săptămâna trecută, s-a abătut acum asupra Italiei, provocând inundații masive și alunecări de teren în regiunea Emilia-Romagna, informează MOLDPRES.

În urma dezastrului, numeroase locuințe au fost evacuate, iar autoritățile locale se confruntă cu o situație de urgență critică.

Ploaia torențială a lovit Emilia-Romagna miercuri după-amiază târziu, iar situația s-a înrăutățit rapid odată cu lăsarea nopții.

Jader Dardi, primarul din Modigliana, un oraș din provincia Forlì-Cesena a declarat că râul a „explodat”. „Situația este foarte dramatică”, a declarat el pentru Sky TG 24. „Este mai rău decât în 2023”.

Apa s-a revărsat în aval, provocând inundații în cătunul Marzeno din Brisighella. Primăria din regiune îndeamnă oamenii să evacueze casele.

Luca Della Godenza, primarul din Castel Bolognese, a declarat că situația este „mult peste cele mai rele previziuni”.

img24007434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!