ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 73% din serviciile ale cărui proprietar este Fiscul sunt prestate în format digital

10:08 | 19.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Peste 73 la sută din serviciile ale cărui proprietar este Serviciul Fiscal de Stat (SFS) sunt prestate în format digital, informează MOLDPRES.

Printre serviciile vizate se numără obținerea certificatului privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, a certificatului de atribuire a codului fiscal și a formularelor tipizate de documente primare cu regim special, autorizarea centrelor de asistență tehnică pentru echipamentele de casă și control, confirmarea privind veniturile obținute în Republica Moldova. 

Serviciile fiscale electronice pot fi accesate prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „Cabinetul personal al contribuabilului” (SIA „CPC”) de pe pagina-web oficială a SFS www.sfs.md. Excepție este serviciul de obținere a Certificatului de atestare în calitate de plătitor de TVA în conformitate cu standardele UE și Certificatului privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, care se accesează exclusiv prin intermediul MCabinet.

Autoritatea fiscală încurajează toți contribuabilii să opteze pentru utilizarea serviciilor fiscale electronice, datorită beneficiilor care le oferă și anume: economie de timp, simplitatea prezentării declarației datorită faptului că sistemul informațional pune la dispoziție o declarație precompletată cu datele care le deține deja Serviciul Fiscal de Stat.

img24007438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!