ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata israeliană a bombardat sute de ținte în Liban

10:07 | 20.09.2024 Categorie: Externe

Beirut, 20 sep. /MOLDPRES/. Armata israeliană a indicat, joi seară, că a efectuat noi raiduri aeriene în Liban împotriva sistemelor de lansatoare de rachete ale Hezbollah „pregătite să fie folosite imediat pentru a trage asupra teritoriului israelian”, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Diplomaţia americană a îndemnat Hezbollah să înceteze „atacurile teroriste” împotriva Israelului, după seriile de explozii ale unor dispozitive de comunicaţii folosite de mişcarea şiită libaneză, pe care aceasta din urmă le-a atribuit Israelului.

„În această după-amiază, forţele aeriene au lovit aproximativ 100 de lansatoare şi alte infrastructuri teroriste reprezentând aproximativ 1.000 de tunuri", potrivit unui comunicat al armatei israeliene, care asigură despre hotărârea de a ”continua demolarea infrastructurii şi capacităţilor Hezbollah pentru a apăra statul Israel”.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a recunoscut joi că formaţiunea sa a primit o lovitură „fără precedent”, după exploziile mortale ale dispozitivelor sale de transmisie în Liban, promiţând un răspuns „teribil” la acest atac spectaculos pe care îl atribuie Israelului.

Israelul nu a comentat acest atac care a avut loc imediat după ce a anunţat că îşi extinde obiectivele de război din Fâşia Gaza împotriva Hamasului palestinian până la frontiera cu Libanul, pentru a permite întoarcerea acasă a locuitorilor din nordul ţării, strămutaţi de ciocnirile transfrontaliere, aproape zilnice din octombrie dintre Hezbollah şi armata israeliană.

img24007483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!