ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Superior al Magistraturii va avea doi membri noi

12:34 | 20.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au fost numiși astăzi de Parlament în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de șase ani, comunică MOLDPRES.

Cele două candidaturi au fost propuse în plenul Parlamentului urmare a desfășurării unui concurs organizat de Comisia juridică, numiri și imunități. La acesta au participat opt persoane, însă doar cinci au promovat evaluarea integrității. Aceștia au fost admiși la etapa evaluării dosarelor și interviului, iar Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic au obținut cel mai mare punctaj.

Sergiu Băieșu este doctor în drept și profesor universitar în Departamentul drept privat al Facultății de Drept la Universitatea de Stat din Moldova.

Tatiana Tabuncic este doctor în drept, conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova. În anul 2022, Tatiana Tabuncic a fost numită în funcția de membru al Consiliului de Integritate în cadrul Autorității Naționale de Integritate.

Potrivit Constituției, Consiliul Superior al Magistraturii este format din 12 membri. Șase dintre ei, care nu fac parte din rândul judecătorilor, sunt selectați în bază de concurs și sunt numiți de Parlament cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși.

img24007490

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!