ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia susține că a interceptat 101 drone ucrainene în mai multe regiuni

10:58 | 21.09.2024 Categorie: Externe

Moscova, 21 sep. /MOLDPRES/. Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că sistemele sale de apărare antiaeriană au doborât 101 drone ucrainene în timpul nopții, în mai multe regiuni ale Rusiei. Potrivit autorităților, atacurile s-au soldat cu pagube minore și fără victime, informează AFP și dpa, citate de Agerpres și Moldpres.

Din total, 53 de drone au fost interceptate deasupra regiunii Briansk, iar guvernatorul local a confirmat că nu au existat daune semnificative sau răniți. Alte 18 drone au fost doborâte în Krasnodar, unde resturile uneia dintre ele au provocat un incendiu în districtul Tihorețki, obligând la evacuarea unor locuitori. Nu au fost raportate victime.

Recent, Moscova a afirmat că armata rusă interceptează aproape zilnic drone lansate de Ucraina, ca reacție la invazia rusă inițiată în februarie 2022.

img24007507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!