ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Pentru scrutinul din 20 octombrie au fost constituite 2221 secții de votare

11:33 | 21.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au fost constituite 2221 secții de votare, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate,1957 de secții de vot vor fi deschise în țară, 30 de secții pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului și 234 secții de votare - pentru cetățenii din străinătate.

În circumscripția electorală Chișinău, inclusiv în suburbii, alegătorii vor fi așteptați să-și exercite dreptul la vot la 306 secții de votare.

Conform sursei citate, pentru a verifica on-line la ce secție de votare sunt arondați, alegătorii pot accesa pagina https://verifica.cec.md, butonul „Află unde să votezi”, selectând adresa de domiciliu vor afla informația despre secția de votare asociată adresei.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

img24007508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!