ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Renato Usatîi s-a lansat în campania electorală pentru șefia statului

14:27 | 21.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea „Partidului Nostru” s-a lansat în campania electorală pentru președinție. Evenimentul de lansare a avut loc în orașul său natal, Fălești, comunică MOLDPRES.

Renato Usatîi s-a lansat în campanie cu sloganul „Doar pentru Moldova”, iar la eveniment a fost prezentă și o parte a echipei care îl susține.

Acesta a venit cu mai multe promisiuni printre care introducerea funcției de vicepreședinte al Republicii Moldova, crearea unui fond prezidențial de rezervă pentru intervenție, scutiri de impozite pentru diasporă, crearea unor centre de consultanță pentru cetățenii care vor să facă investiții. El a propus lichidarea unor structuri de forță și crearea unor structuri de drept noi ce va lupta cu corupția. De asemenea, a menționat că optează pentru serviciul militar exclusiv pe bază de contract și anularea celui obligatoriu.

„Voi fi un președinte care unește societatea, voi promova doar vectorul dezvoltării naționale în interesul statului Republica Moldova și în interesul cetățenilor Republicii Moldova. Noi trebuie să scoatem țara din starea de vasal”, a spus candidatul.

Renato Usatîi s-a lansat în politică în 2014, după ce a revenit din Rusia, unde a condus o companie de utilaje feroviare. Un an mai târziu, la alegerile locale, a obținut fotoliul de primar din Bălți. El a candidat și la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, clasându-se pe locul trei. 

CEC a anunțat că până astăzi au fost înregistrați oficial patru candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu referendumul la care cetățenii vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.

img24007511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!