ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina // 16 persoane au fost rănite în urma unui atac aerian asupra oraşului Zaporojie

12:08 | 23.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Cel puțin 16 persoane au fost rănite într-un atac rusesc asupra regiunii ucrainene Zaporojie, în noaptea de 23 septembrie, inclusiv un băiat de 15 ani. Atacul s-a soldat cu distrugerea parțială a unei clădiri de apartamente, potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, transmite MOLDPRES cu referire la The Kyiv Independent.

Grupurile de monitorizare au raportat că o bombă aeriană ghidată a fost utilizată într-un atac în Zaporojie în aceeași noapte, susținând că aceasta a fost prima dată când o astfel de muniție a ajuns în această regiune. The Kyiv Independent nu poate verifica imediat afirmațiile.

Potrivit canalului Telegram al lui Fedorov, explozia și resturile rezultate au deteriorat clădirile din apropiere și a provocat un incendiu. Fedorov a mai raportat că serviciile de urgență au răspuns la locul atacului, iar răniții primesc îngrijiri medicale.

La fața locului au lucrat ofițeri de poliție, experți în explozibili, voluntari ai Unității de reacție rapidă a Societății ucrainene de Cruce Roșie și alte servicii specializate ale orașului”, au declarat lucrătorii de urgență.

Departamentul de Poliție din Zaporojie a raportat că au avut loc șase atacuri asupra orașului.

img24007529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!