ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a participat la Summitul Viitorului de la New York

09:47 | 23.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a participat duminică, 22 septembrie, la segmentul plenar al Summit-ului Viitorului. Șeful diplomației moldovenești a vorbit despre consolidarea păcii și securității internaționale, menționând că, pentru a soluționa multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea internațională, trebuie să existe cooperare și solidaritate între state, comunică MOLDPRES.

Vicepremierul a subliniat importanța digitalizării, dar și implicării tinerilor atât la nivel național, cât și internațional. De asemenea, oficialul a reafirmat angajamentul țării noastre de a accelera implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Summitul Viitorului a reunit la sediul ONU din New York șefi de stat și de guverne pentru a aborda provocările critice și lacunele în guvernanța globală. S-au discutat subiecte precum schimbările climatice, crizele energetice și recesiunile economice, care, în ansamblu, afectează pacea internațională, securitatea și dezvoltarea durabilă.

După dezbateri, statele membre ale ONU au adoptat trei documente: Pactul pentru Viitor, Pactul Digital și Declarația privind Generațiile Viitoare.

„Pactul pentru Viitor trebuie să servească drept ghid de conduită în cooperarea multilaterală eficientă, pentru a facilita depășirea provocărilor existente și a oferi beneficii tangibile cetățenilor din întreaga lume ,” a menționat Popșoi.

Summit-ului Viitorului, s-a desfășurat la New York în cadrul celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

img24007531

img24007531

img24007531

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!