ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe 25 septembrie expiră termenul de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul III

10:50 | 23.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul III al anului curent este data de 25 septembrie 2024, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), agenții economici sunt obligați să achite impozitul pe venit, în rate, trimestrial, nu mai târziu de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie ale anului fiscal.

Suma impozitului pe venit pe care contribuabilul urmează să îl achite în rate este egală cu 1/4 din suma calculată drept impozit ce urmează a fi plătit pentru anul respectiv, sau impozitul ce urma să fie plătit pentru anul precedent.

Pentru agenții economici care aplică o perioadă fiscală diferită de anul calendaristic, termenul de achitare a impozitului pe venit în rate este de până la data de 25 a fiecăror trei luni ale perioadei fiscale curente.

Prevederile nu se aplică agenților economici din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii și rezidenților parcurilor pentru tehnologia informației.

 

img24007538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!