ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Micuțul din Ungheni care a căzut în puțul unui ascensor rămâne internat la reanimare

12:19 | 23.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Băiețelul de doi ani din Ungheni, care a căzut de la etajul șase în golul ascensorului rămâne încă internat la reanimare, însă deja respira singur. Medicii examinează posibilitatea transferului micuțului într-o secție specializată în următoarele zile, comunică MOLDPRES.

Solicitat de Agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a menționat că starea băiețelului este încă gravă, însă există o dinamică pozitivă.

Pentru câteva zile va mai rămâne sub supravegherea medicilor de la reanimare. Ulterior se va examina posibilitatea transferului acestuia într-o secție de profil”, a menționat sursa.

Băiețelul a căzut în golul ascensorului la 11 septembrie. El a fost scos de salvatori și predat medicilor de la ambulanță. În după amiaza aceleiași zile, micuțul a fost transferat de la spitalul raional la Institutul Mamei și Copilului.

După incident, autoritățile locale din Ungheni au demarat un proces de verificare a ascensoarelor din blocurile de locuit. După verificări, doar 45 din cele 78 de ascensoare vizate au fost repornite, restul urmând a fi reparate.

img24007545

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!