ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la New York cu omologul său din Egipt: „Republica Moldova este interesată să deschidă o misiune diplomatică în Egipt”

17:13 | 23.09.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Consolidarea cadrului juridic bilateral și reluarea negocierilor pentru Acordul de Liber Schimb între Republica Moldova și Egipt au fost subiectele discutate de vicepremierul Mihai Popșoi la New York, în cadrul unei întrevederi cu ministrul afacerilor externe al Egiptului, Badr Abdelatty, comunică MOLDPRES.

Am discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale și am menționat că Republica Moldova este interesată să deschidă o misiune diplomatică în Egipt. Totodată, i-am comunicat ministrului egiptean, Badr Abdelatty, că apreciem decizia pozitivă a Egiptului de a înființa Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Cairo”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

El a precizat că discuția a vizat și consolidarea cadrului juridic bilateral. „Am exprimat interesul Republicii Moldova de a prelua experiența Egiptului în domeniul energiei regenerabile și sustenabile, dar și intenția de a atrage investiții egiptene în agricultură, medicină. La finalul întâlnirii, i-am adresat o invitație omologului meu egiptean de a vizita Republica Moldova”, a conchis Popșoi.

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, participă în perioada 23-27 septembrie la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, care are loc la New York. În cadrul vizitei, el va întrevederi bilaterale cu omologi din diverse regiuni ale globului, șefi ai entităților specializate ONU, organizații regionale și exponenți ai organizațiilor neguvernamentale internaționale.

img24007560

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!