ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii din diasporă vor putea deține posturi în Consiliile de administrare a spitalelor

12:51 | 24.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. În conformitate cu modificările efectuate în Regulamentul de activitate a instituțiilor medico-sanitare publice, un loc în Consiliul de administrare a spitalelor revine uni medic care activează peste hotarele țării. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, această practică  va asigura schimb de experiență și va fi  o conexiune cu sistemul național de sănătate.

Șefa de la sănătate a precizat că în prezent sunt anunțate vacanțe la următoarele instituții: Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Institutul de Cardiologie, Policlinică Stomatologică Republicană, Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Spitalul Clinic Bălți, Spitalul Clinic de Psihiatrie Bălți, Spitalul Clinic de Psihiatrie Orhei, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Spitalul și Policlinica de Stat.

Sunt posturi vacante și la spitalele raionale Briceni, Dondușeni, Soroca, Glodeni, Sîngerei, Telenești, Nisporeni, Hîncești, Anenii Noi, Basarabeasca, Taraclia.

Solicitat de Agenție serviciului de presă al Ministerului Sănătății, a precizat că doritorii pot trimite CV-urile la Direcția personal medical.

img24007583

img24007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!