ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimii trei candidați desemnați la alegerile prezidențiale au fost înregistrați de CEC

17:48 | 24.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) închide lista candidaților la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Ultimii trei candidați au fost înregistrați marți la CEC, transmite MOLDPRES.

Este vorba despre: Victoria Furtună, Natalia Morari și Tudor Ulianovschi. Cei trei candidați au fost desemnați de un grup de cetățeni.

De asemenea, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale candidaților pentru imprimarea în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, reprezentanții candidaților în Comisia Electorală Centrală și a confirmat persoanele responsabile de finanțe (trezorier).

Totodată, CEC a respins cererea de înregistrare a lui Igor Munteanu, desemnat de Partidul Politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pe motiv că nu au fost respectate prevederile legale privind condițiile de validitate ce vizează numărul minim necesar de semnături ale susținătorilor.

Anterior, CEC a înregistrat alți opt candidați în cursa prezidențială. Este vorba de Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Maia Sandu, candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate, Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru, Vasile Tarlev, Partidul pentru Viitorul Moldovei. Alți candidați înregistrați sunt Ion Chicu, desemnat de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, și Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni. Aceștia sunt urmați de Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni și Octavian Țîcu - Blocul electoral „ÎMPREUNĂ”.

Astfel, în buletinul de vot la alegerile pentru funcția de președinte se vor regăsi 11 candidați. Persoanele înregistrate de CEC pot începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

img24007593

img24007593

img24007593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!