ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean și locuitorii satului Zăicani, raionul Rîșcani – discuție despre dezvoltarea comunităților locale

09:45 | 25.09.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Vizita de lucru a prim-ministrului Dorin Recean în raionul Rîșcani s-a încheiat în localitatea Zăicani. Aici, premierul a discutat cu localnicii despre dezvoltarea satului și a raionului, fiind punctate provocările actuale cu care se confruntă cetățenii și modul în care acestea pot fi depășite, informează MOLDPRES cu referire la Direcția de comunicare a Guvernului.

Șeful Guvernului a vorbit oamenilor despre planul de țară al Republicii Moldova – integrarea europeană. „În perioada de preaderare vor fi făcute investiții majore în dezvoltarea comunităților rurale, dar trebuie ca primăriile să se pregătească de absorbția acestor resurse. Învățăm din lecția României sau a Bulgariei, de exemplu, care inițial aveau rate foarte mici de absorbție a acestor fonduri”, a spus Dorin Recean. 

Premierul a menționat că Guvernul este deschis să sprijine inițiativele locale și, printr-o conlucrare eficientă, condițiile de trai vor fi îmbunătățite. Șeful Guvernului a subliniat că proiectul „Satul European” schimbă în bine nivelul de trai în toate regiunile țării.

Suntem un popor harnic și deștept și trebuie să continuăm să fim uniți pentru Moldova - o țară cu condiții bune de trai și oportunități de dezvoltare, o țară în care pacea și prosperitatea sunt la ordinea zilei”, a fost mesajul transmis de către șeful Cabinetului de miniștri.

Satul Zăicani are circa trei mii de locuitori. De aici sunt originari cunoscutul cineast și prozator Iacob Burghiu, actorul Vasile Tăbârță, care a jucat rolurile principale în „Tunul de lemn” și „Văleu, văleu, nu turna!”, dar și căpitanul echipei Zimbru Chișinău, Ștefan Burghiu.

img24007605

img24007605

img24007605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!