ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va beneficia de un grant din partea Suediei pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide

15:33 | 25.09.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului din Republica Moldova și Institutul Financiar pentru Dezvoltare al Regatului Suediei (Swedfund) au semnat miercuri, 25 septembrie, un Acord de Grant în valoare de aproximativ 530 mii de euro, pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor solide în țară. Parteneriatul va sprijini servicii de consultanță pentru realizarea unor studii de fezabilitate, concentrându-se pe planificarea gestionării deșeurilor în Regiunile de Management al Deșeurilor 2 și 3, care includ raioanele Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Căușeni și Ștefan-Vodă, transmite MOLDPRES. 

„Semnarea acestui acord este un pas important în direcția modernizării sistemului de gestionare a deșeurilor din Republica Moldova. Am reușit să identificăm resurse financiare necesare pentru finalizarea studiilor de fezabilitate în toate Regiunile de Management al Deșeurilor din țară, ceea ce ne va permite să avansăm la următoarea etapă a Proiectului „Deșeuri Solide în Republica Moldova”, a spus ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Potrivit oficialului, acest lucru va include definirea exactă a locațiilor pentru stațiile de transfer, cât și pentru centrele de reciclare și management ecologic, precum și evaluarea costurilor infrastructurii necesare. „Proiectul va contribui la simplificarea proceselor de gestionare a deșeurilor, la îmbunătățirea infrastructurii necesare și la creșterea gradului de conștientizare în rândul populației privind importanța reciclării și gestionării corespunzătoare a deșeurilor”, a rezumat Lazarencu.

Proiectul „Deșeuri solide în Republica Moldova” va fi implementat până în anul 2027.

 

 

 

img24007626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!