ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin a anunțat schimbări în doctrina nucleară a Rusiei și a amenințat cu folosirea armei nucleare

09:25 | 26.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Liderul rus Vladimir Putin a anunțat modificările planificate în doctrina nucleară a Kremlinului.  Potrivit BBC, Moscova va completa motivațiile pentru folosirea arsenalului nuclear. „Amenințare critică în adresa Rusiei va fi considerată și arma convențională, și va servi drept pretext pentru replica nucleară”, a spus liderul rus.

Miercuri, 25 septembrie, Putin a vorbit la ședința Consiliului de securitate a Rusiei.    

„Rusia  își rezervă dreptul de a folosi arma nucleară în caz de agresiune, inclusiv în cazul în care inamicul, folosind arme convenționale, creează amenințare critică”, a declarat Putin.

În redacția nouă a doctrinei nucleare Putin propune ca „orice agresiune a oricărui stat, care nu deține arsenal nuclear, cu participarea sau susținerea statelor nucleare, să fie considerat drept un atac comun”.   ”Rusia va examina posibilitatea folosirii armei nucleare având informații veridice despre atac masiv cu rachete sau drone și traversarea frontierei de către acestea”, a conchis liderul de la Kremlin.

img24007636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!