ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina // Forțele rusești au atacat Odesa, Herson și Zaporojie

10:37 | 26.09.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. În nopatea de 26 septembrie, forțele rusești au lansat atacuri asupra regiunilor Odesa, Herson și Zaporojie, provocând pierderi de vieți omenești și distrugeri semnificative. În Odesa, o femeie de 62 de ani a fost ucisă de un atac cu rachetă, în timp ce în Herson două persoane și-au pierdut viața și alte 14 au fost rănite. La Zaporojie, șapte persoane, inclusiv un adolescent, au fost rănite în urma loviturilor aeriene care au avariat clădiri și vehicule, transmite MOLDPRES cu referire la presa ucraineană. 

Conform șefului Administrației Regionale Odesa, Oleg Kiper, apărarea aeriană ucraineană a reușit să neutralizeze majoritatea țintelor. „Noaptea, inamicul a atacat regiunea Odesa cu rachete și drone. Forțele de apărare aeriană au lucrat extrem de mult, majoritatea țintelor inamice au fost distruse. O femeie în vârstă de 62 de ani a murit în urma unui atac cu rachete în regiunea Odesa. În ceea ce privește atacul cu dronă, care a fost efectuat de teroriști în cursul dimineții, nu au existat morți sau răniți și nu au fost înregistrate pagube semnificative pentru infrastructură”, a declarat Kiper.

În regiunea Herson, două persoane au murit și alte 14 au fost rănite în urma bombardamentelor intense. Oleksandr Prokudin, șeful administrației militare din regiune, a raportat atacuri asupra mai multor localități, care au distrus infrastructura critică, clădiri administrative, instituții culturale și case.

La Zaporojie, șapte persoane, inclusiv un băiat de 14 ani, au fost rănite în urma bombardamentelor nocturne. Acest lucru a fost raportat în Telegram de către șeful Administrației militare regionale Zaporijie, Ivan Fedorov.

Trupele ruse au lansat cinci lovituri aeriene asupra orașului. O clădire de apartamente și mai multe case particulare au fost avariate.

img24007638

img24007638

img24007638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!