ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu după prima săptămână de campanie electorală: „E important să nu lăsăm minciunile să ne decidă soarta și pentru asta trebuie să luptăm cu toții împotriva dezinformării”

22:46 | 26.09.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a anunțat că în prima săptămână a campaniei electorale, a discutat cu cetățenii despre unul dintre obiectivele incluse în Planul pentru Moldova - grijă pentru oameni. Candidata la funcția de șef al statului a avut întâlniri cu medici, profesori și studenți, iar la finele acestei săptămâni va merge în mai multe localități din Italia pentru a discuta cu cetățenii din diasporă, transmite MOLDPRES.

Maia Sandu a postat în această seară un nou episod din Jurnalul de campanie. Ea a povestit că în această campanie, mulți oameni luptă cu dezinformarea. „Nu avem dreptul să obosim. Doar a început campania, sunt mulți oameni care luptă cu dezinformarea pe rețelele sociale. Le mulțumesc tuturor și îi îndemn să continuăm tot așa. E important să nu lăsăm minciunile să ne decidă soarta și pentru asta trebuie să luptăm cu toții împotriva dezinformării”, a spus Maia Sandu.

Candidata PAS a anunțat că în această săptămână se află în concediul de odihnă. „Mi-am luat concediu ca să pot merge la întâlnirile electorale. În această săptămână, discut despre primul obiectiv al Planului meu pentru Moldova și anume grijă pentru oameni. Am reușit să mă întâlnesc cu profesori, cu medici, cu studenți, oameni în vârstă și cu femei. Am discutat despre realizări, despre probleme, despre așteptări, dar în general m-am bucurat să văd speranță și optimism”, a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu a remarcat că, în următoarele zile, va merge în Italia pentru a se întâlni cu moldovenii din diaspora. Vizitele vor avea loc la Milano, Torino, Parma, Bologna, Padova, Verona și Brescia.  

„Mergem în Italia. Sperăm să ne vedem cu cât mai multă lume acolo. Merg nu în calitate de șef de stat, ci în calitate de candidat la președinție. Respectiv, vizitele sunt finanțate din banii fondului electoral. Una dintre acuzații pe care o aud este despre costul călătoriilor mele în calitate de președinte. Vreau să le spun oamenilor foarte clar, în perioada mandatului meu, administrația prezidențială a cheltuit de două ori mai puțini bani decât în perioada mandatului lui Igor Dodon. Deci, ca să fie clar, am cheltuit mai puțin pe vizitele externe și cred că am realizat mult mai mult decât președintele precedent, atunci când este vorba despre politica externă a Republicii Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Candidata la funcția de șef de stat a menționat că în actuala campanie electorală sunt răspândite mai multe minciuni, care au menirea de a influența deciziile alegătorilor.

Din păcate minciunile curg gârlă. Ca să ne descurcăm mai ușor, cred că trebuie să ne amintim că acum patru ani exista un val de minciuni despre sirieni, despre biserici, despre regiunea transnistrean. Dacă stăm să analizăm, nimic din aceste sperietori nu s-au întâmplat. Exact același obiectiv îl au mincinoși și acum - să ne sperie și să ne facă să decidem altfel decât vrem noi”, a specificat Maia Sandu.

Tot astăzi, Maia Sandu a avut o întâlnire cu studenții Universității Tehnice din Moldova. Ea a reiterat acțiunile ce urmează a fi realizate în sprijinul tinerilor, astfel încât aceștia să nu plece peste hotare și să aibă o viață bună în Moldova.

Azi - cu viitorii ingineri, specialiști în tehnologii informaționale, și altele profesii esențiale pentru dezvoltarea infrastructurii și economiei, de la Universitatea Tehnică din Moldova - am vorbit despre cât de important este ca tinerii să rămână acasă. Unul dintre angajamentele din Planul meu pentru Moldova este să oferim un adaos de 3 000 de lei pe lună, timp de 1 an, pentru fiecare tânăr și tânără care se angajează la primul loc de muncă în anumite domenii strategice. Obiectivul meu este să ajungem să avem un salariu mediu pe economie de 25 000 de lei, până în 2030, așa încât tinerii să nu plece peste hotare și să aibă o viață bună în Moldova”, a afirmat Maia Sandu.

În Republica Moldova, se desfășoară campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie curent. În total, 11 candidați vor concura pentru funcția de șef de stat. Campania electorală se încheie pe 18 octombrie 2024, cu două zile înainte de alegeri.

img24007674

img24007674

img24007674

img24007674

img24007674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!