ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile din domeniul HoReCa și agențiile imobiliare, obligate să conecteze echipamentele de casă la Sistemul „Monitorizarea electronică a vânzărilor”

09:31 | 27.09.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Agenții economici din domeniul restaurantelor, serviciilor de alimentație și agențiile imobiliare sunt obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” până la data de 01 octombrie 2024, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, contribuabilii vizați urmează să procure echipamente de casă și de control (ECC) compatibile cu SIA „MEV”. Lista modelelor ECC certificate, precum și a furnizorilor, este disponibilă pe pagina-web mev.sfs.md.

Ulterior, contribuabilul depune prin intermediul Centrelor de asistență tehnică cererea de înregistrare a echipamentului de casă și de control în SIA „MEV”. Cererea se depune separat pentru fiecare echipament de casă și de control.

Totodată, agenții economici vizați urmează să scoată de la evidență și din exploatare ECC de tip vechi, care nu corespund cerințelor tehnice.

SIA „MEV” reprezintă o resursă informațională unică, care asigură recepționarea informației despre tranzacțiile efectuate prin intermediul echipamentelor de casă și de control, de monitorizare a vânzărilor în timp real și analiză a riscurilor.

img24007680

img24007680

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!