ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean și omologul său croat, Andrej Plenkovic - dialog despre parteneriatul bilateral și parcursul european al Republicii Moldova

22:25 | 27.09.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a avut, astăzi, o întâlnire cu Andrej Plenković, prim-ministrul Croației. Omologii au discutat despre consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum și despre sprijinul Croației pentru parcursul european al Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcția de comunicare a Guvernului. 

Șeful Executivului Dorin Recean a apreciat sprijinul Croației și a relatat despre progresele înregistrate în implementarea reformelor. De asemenea, a fost menționată importanța experienței Croației în procesul de integrare europeană, punându-se accent pe schimbările esențiale realizate de statul croat în cei 11 ani de apartenență la Uniunea Europeană. 

Totodată, liderii au discutat despre cooperarea economică dintre cele două țări, cu accent pe atragerea investițiilor și extinderea comerțului. În prezent, în cele mai mari lanțuri de retail din Croaţia sunt comercializate vinuri, băuturi alcoolice și fructe moldovenești, iar în anul 2023 volumul comerțului dintre cele două state a crescut cu circa 20% față de anul precedent. În Republica Moldova activează 15 întreprinderi cu capital croat.

img24007713

img24007713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!