ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Fiecare vot scrie istoria. Nu lăsa pe alții să decidă cum va arăta Republica Moldova în următorii ani”

13:27 | 16.10.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 16 oct. /MOLDPRES/. Fiecare vot contează. Indiferent de opțiune, prezența la urne este esențială pentru asigurarea unui rezultat reprezentativ. Un vot poate decide nu doar cine va conduce țara, ci și dacă ne vom continua în ritm accelerat procesul de integrare europeană. Declarațiile au fost făcute astăzi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, care a îndemnat cetățenii cu drept de vot să participe la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional care vor fi organizate în țara noastră duminică, 20 octombrie, transmite MOLDPRES.

Participarea la vot este atât o datorie morală, cât și un gest de responsabilitate civică. Fiecare cetățean care se prezintă la urne pe 20 octombrie își exercită puterea de a decide direcția în care se va îndrepta țara. Nu ratați ocazia de a contribui la viitorul Republicii Moldova. Votați cu încredere pe 20 octombrie!”, a afirmat Daniel Vodă, după ședința de astăzi a Guvernului.

El a spus că „neparticiparea la vot nu pedepsește pe nimeni, ci ne limitează capacitatea de a influența direcția pe care o va lua Republica Moldova”. „Prin fiecare vot, ne exprimăm voința și contribuim la construirea unui viitor mai sigur și prosper aici, acasă, în Republica Moldova”, a argumentat Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că duminică secțiile de votare vor fi deschise între 07:00 și 21:00, atât în țară, cât și în străinătate. Prima secție de votare care se va deschide este cea din Tokio, Japonia, iar ultima secție de votare deschisă va fi cea de la Sacramento, SUA.

Fiecare alegător va primi două buletine: unul pentru alegerea președintelui și unul pentru referendum. Cei care nu pot fi prezenți la secțiile de votare din motive de sănătate sau alte cauze au dreptul să solicite urna mobilă în condițiile legii.

La alegeri și referendum, cetățenii pot vota cu buletinul de identitate, buletinul de identitate provizoriu sau pașaportul, inclusiv cu termen de valabilitate expirat. 

Duminică, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a participa la alegeri prezidențiale și la un referendum republican constituțional privind modificarea Constituției pentru a facilita aderarea la Uniunea Europeană. 

img24008280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!