ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta CEC, Angelica Caraman: „Suntem pregătiți și determinați să desfășurăm aceste alegeri în cele mai bune condiții”

15:52 | 18.10.2024 Categorie: Alegeri 2024

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Suntem pregătiți și determinați să desfășurăm aceste alegeri în cele mai bune condiții. În total, peste 25 000 de funcționari electorali vor activa la secțiile de votare. Informațiile au fost prezentate vineri de președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă, informează MOLDPRES.

Președinta CEC a subliniat că organele electorale sunt pregătite pentru scrutinul de duminică, 20 octombrie.

„Sâmbătă vor fi amenajate secțiile de votare pentru primirea alegătorilor la urnele de vot. Pentru scrutin, CEC a organizat 1 988 de secții de vot în țară, dintre care 30 sunt pentru cetățenii din stânga Nistrului. În străinătate, alegătorii vor putea vota la 228 de secții de votare. Locațiile acestora pot fi găsite pe pagina web a Comisiei și pe pagina diaspora.cec.md”, a spus Angelica Caraman.

Pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional, CEC a tipărit peste 7,3 milioane de buletine de vot.

„Dintre acestea, circa 1,7 mii de buletine au fost tipărite pentru alegătorii din străinătate. Pentru acest scrutin, buletinele de vot au fost tipărite în cinci limbi ale minorităților etnice. Ieri și astăzi, buletinele tipărite sunt transportate către consiliile electorale de circumscripție, iar mâine acestea vor fi transmise către birourile electorale ale secțiilor de votare”, a afirmat Angelica Caraman.

Președinta CEC a îndemnat toți cetățenii din țară și de peste hotare să meargă la vot și să voteze cu încredere. „Prin votul dumneavoastră contribuiți la consolidarea democrației în țara noastră. În acest fel, contribuiți la un viitor mai bun pentru cetățeni și pentru țară”, a remarcat Angelica Caraman.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate duminică, 20 octombrie curent. În aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional. Cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

img24008356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!