ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu șefa Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în R. Moldova

14:11 | 18.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu șefa Delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR) în Republica Moldova, Doris El Doueihy, cu participarea șefului Biroului politici de reintegrare, Alin Gvidiani, informează MOLDPRES cu referire la biroul nominalizat.

Discuțiile s-au axat pe activitățile pe care le desfășoară CICR în R. Moldova, tipurile de asistență umanitară acordate, cooperarea cu instituțiile naționale și organizațiile societății civile din țara noastră, inclusiv prin intermediul sesiunilor de instruire și măsurilor de consolidare a rezilienței acestora. 

Cu referire la vizitele și activitățile funcționarilor CICR în regiunea transnistreană, a fost menționată necesitatea notificării și coordonării acestora cu Biroul politici de reintegrare, inclusiv în vederea evitării aspectelor sensibile și a politizărilor excesive din partea Tiraspolului.  

Vicepremierul Oleg Serebrian a exprimat mulțumiri pentru asistența tehnică și umanitară oferită de către CICR Republicii Moldova, precum și a evocat receptivitatea dezvoltării interacțiunilor în domenii de interes reciproc. 

Foto: Biroul politici de reintegrare

img23006554

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!