ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia interzice mai multor oficiali moldoveni să intre pe teritoriul său

14:19 | 18.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat astăzi la Ministerul de Externe al Rusiei, fiind informat despre decizia părții ruse de a interzice intrarea în țară a unor oficiali moldoveni drept răspuns la reducerea numărului de angajați ai Ambasadei Rusiei la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Agenția rusă TASS.

Diplomatul moldovean a fost informat că acțiunea este un „protest în legătură cu decizia nejustificată a oficialilor de la Chișinău de a reduce radical numărul de angajați ai misiunilor externe ruse în Moldova”.

În nota publicată pe TASS se spune că „Acest pas neprietenos duce la deteriorarea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești, care se află deja într-o criză profundă din cauza acțiunilor părții moldovenești”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat că va veni cu o reacție la subiect în scurt timp.

img23006555

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!