ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Grecia, Maia Sandu a discutat cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy

17:39 | 22.08.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. În timpul vizitei sale de lucru în Republica Elenă, șefa statului a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskyy. Oficialii au vorbit despre tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul nostru, despre ultimele evoluții de pe front și despre parcursul nostru european, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă. 

„În această săptămână, când Republica Moldova și Ucraina marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a subliniat președintele Maia Sandu. 

La fel, președintele a vorbit cu omologul său de la Kyiv și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august. R. Moldova va fi reprezentată la acest eveniment internațional de prim-ministrul Dorin Recean.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor”, a mai spus șefa statului. 

Foto: Președinție

img23006649

img23006649

img23006649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!