ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un autocar din R. Moldova cu pasageri a suferit un accident rutier în România

11:55 | 26.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Un autocar cu cetățeni moldoveni care mergeau în vacanță în Bulgaria s-a lovit în această noapte de un TIR, în judeţul Brăila, România, 22 de persoane fiind rănite, transmite MOLDPRES cu referire la autoritățile române.

Totul s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Brăila, România, după ce un autocar cu 73 de persoane din Republica Moldova, care mergeau în vacanță în Bulgaria, s-a ciocnit cu o remorcă de TIR oprită pe marginea drumului. Accidentul s-a produs între localităţile Însurăţei şi Bărăganu. „La ora 00.40 a fost activat Planul rosu de intervenţie. La fața locului au fost trimise ambulanţe din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, precum  şi două autovehicule transport victime multiple din Ialomiţa şi Galaţi”, a informat ISU Brăila.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la București, s-a autosesizat în legătură cu producerea accidentului rutier.

„În urma accidentului, 19 persoane au avut de suferit (18 adulți și o minoră). În prezent, șase persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brăila (dintre care și o minoră de 11 ani) și trei persoane sunt internate la Spitalul Județean din Galați. Două persoane sunt supuse investigațiilor. Persoanele internate se află în stare satisfăcătoare. Ceilalți pasageri au fost cazați la Căminul Cultural din Bărăganu, localitatea unde a avut loc accidentul. Acestora li s-a oferit apă și mâncare. Compania de transport urmează să pună la dispoziție alt mijloc de transport, care să preia pasagerii”, precizează MAEIE.

Ambasada țării noastre la București se află în contact cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun.

Foto: ISU Brăila

img23006758

img23006758

img23006758

img23006758

img23006758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!