ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a dezmințit afirmațiile primarului capitalei privind costurile concertului organizat de Ziua Independenței

15:17 | 28.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Guvernul a dezmințit în această după-amiază afirmațiile primarului capitalei, potrivit cărora concertul organizat de Ziua Independenței ar fi generat cheltuieli mari și a avut puțini spectatori, comunică MOLDPRES.

Într-un comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă se spune că Ministerul Culturii va sistematiza informația despre costurile programului artistic prilejuit de Ziua Independenței și le va face publice. “Spre deosebire de domnul primar care a raportat concertele din străinătate după o presiune publică din partea jurnaliștilor, unele solicitări datând de la începutul lunii iulie. Primarul a intrat în febra electorală și numără spectatorii de la concerte. Sper că a numărat și zeci de mii de conaționali care au privit transmisiunile în direct sau sutele de cetățeni care au stat de vorbă cu oficialii în scuarul din spatele Executivului”, a scris Vodă.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a opinat astăzi că la manifestările organizate de autorități ieri au fost cheltuiți mulți bani însă au fost puțini spectatori.

„Se pare că la „Zilele Chișinăului” organizate la Viena, Barcelona și Milano au fost mai mulți oameni decât la sărbătoarea de ieri din Piața Marii Adunări Naționale. Dar nu numărăm oamenii, pentru că sunt și acolo și aici ai noștri”, a afirmat Ceban.

img23006791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!