ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O campanie națională de salubrizare va fi organizată în cadrul Zilei Mondiale a Curățeniei

10:35 | 12.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Un amplu eveniment naţional de salubrizare, cu participarea tuturor cetățenilor care nu sunt indiferenți de starea mediului, va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, în cadrul campaniei „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de Grigore Stratulat, secretar de stat la Ministerul Mediului, transmite MOLDPRES.

„Campania națională a Ministerului Mediului și evenimentul din 16 septembrie au drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la eforturile Republicii Moldova de a se alinia la obiectivele trasate de UE: zero poluare, economie circulară, management integrat al deșeurilor și promovarea prevenirii formării deșeurilor prin reducerea consumului excesiv, în favoarea reciclării deșeurilor”, a spus oficialul.

În acest an, o atenție sporită va fi acordată salubrizării râurilor mici. Or, Ministerul Mediului acordă o atenție deosebită stării râurilor mici și importanței de a menține malurile curate, a precizat sursa citată.

Potrivit lui Stratulat, Ziua Mondială a Curățeniei nu este doar o activitate de salubrizare, ci și un instrument de catalizare a schimbărilor, țările participante propunându-și să implice 5% din populație pentru a accelera procesul de tranziție la economia circulară și dezvoltarea durabilă. Inițiator și organizator al acestei campanii, la nivel mondial, este organizația „Let’s Do It, World”.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Este una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial, ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil.

img23007127

img23007127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!