ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mâine, începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților pentru circumscripțiile de nivelul întâi

09:59 | 28.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Mâine, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale generale, pentru circumscripțiile de nivelul întâi - primari ai satelor, comunelor, orașelor și municipiilor, consilieri în consiliile sătești, comunale, orășenești și municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, partidele politice și blocurile electorale vor prezenta setul de acte consiliilor electorale de circumscripție, iar în cazul candidaților independenți se aplică aceleași cerințe, însă se vor prezenta listele de subscripție cu numărul suficient de semnături ale susținătorilor. Candidații independenți vor veni personal la consiliul electoral de circumscripție și vor depune listele de subscripție împreună cu documentele necesare pentru înregistrare.

Formularele listelor de subscripție pot fi solicitate, la fel, începând cu ziua de mâine de la consiliul electoral al circumscripției electorale în raza teritorială a căreia planifică să candideze candidatul independent.

Lista candidaților la funcția de consilier se întocmește în limba română și se prezintă consiliului electoral atât pe suport de hârtie, cât și în variantă electronică cu respectarea cotei de gen de minimum 40% pentru ambele sexe și conform formulei - minimum patru candidați de același gen la fiecare 10 locuri.

Graficul de recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților a fost stabilit de fiecare consiliu electoral de circumscripție, informația poate fi găsită pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Organele ierarhic inferioare”. 

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie curent.

Foto simbol

img23007571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!