ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna curentă se încheie cu scăderi ale prețurilor la carburanți

14:18 | 29.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Săptămâna curentă s-a caracterizat printr-o scădere a prețurilor la carburanți. Astfel, benzina COR 95 a înregistrat o ieftinire cu 52 de bani per litru, iar motorina standard - cu 18 bani per litru. Datele au fost prezentate astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite MOLDPRES. 

ANRE a precizat că ieftinirile sunt înregistrate în pofida prognozelor pesimiste pe fundalul reducerii producției de țiței de către Arabia Saudită și Rusia, precum și interdicției Moscovei asupra exporturilor de motorină și benzină.

Cu toate acestea, potrivit ANRE, experții și traderii internaționali sunt tot mai îngrijorați de evoluția prețului la motorină, producția căreia nu ține pasul creșterii cererii sezoniere. În cadrul ultimei sesiuni bursiere, motorina a ajuns să fie comercializată cu 80 dolari per tona mai scump decât benzina.

Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 26 de lei și 38 de bani per litru, în scădere cu 17 bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 24 de lei și 65 de bani per litru, prețul fiind mai mic cu trei bani. 

Foto simbol

img23007631

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!