ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Energocom și MGRES au prelungit contractul de furnizare a energiei electrice

16:20 | 29.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. În luna octombrie, Energocom va continua să achiziționeze energie electrică de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Acest lucru va fi posibil după ce astăzi a fost prelungit contractul ce prevede furnizarea energiei electrice, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Energocom, condițiile contractuale au rămas neschimbate ca și pe parcursul ultimelor luni. Astfel, prețul de achiziție, la fel, a rămas același și va constitui 66 dolari/MWh.

În octombrie, MGRES va furniza circa 305 mii MWh, ce constituie aproximativ 85% din necesarul de consum al consumatorilor de pe malul drept al Nistrului. Restul energiei electrice necesare pentru octombrie, pe lângă cea produsă din surse regenerabile și de CET-uri, va fi contractată de la producători din Ucraina, România și bursa OPCOM.

În luna martie curent, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană. La sfârșitul lunii august, Ministerul Energiei al Republicii Moldova a anunțat că a inițiat discuții cu MGRES în vederea prelungirii contractului de furnizare a energiei electrice începând cu octombrie curent.

Totodată, Energocom a anunțat astăzi că vor fi purtate în continuare negocieri cu MGRES în vederea furnizării energiei electrice, necesare consumatorilor de pe malul drept al râului Nistru, pentru perioada următoare.  

Foto simbol

img23007636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!