ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC De Ziua Mondială a Educației, președintele Maia Sandu a conferit distincții de stat mai multor cadre didactice

14:15 | 05.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a conferit distincții de stat mai multor cadre didactice cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, transmite MOLDPRES.

Potrivit decretului prezidențial, distincțiile au fost conferite pentru activitate prodigioasă în domeniul învățământului, corectitudine și profesionalism, pentru implementarea politicilor educaționale și merite deosebite în educarea tinerei generații.

Astfel, ,,Ordinul de Onoare" a fost conferit lui Viorel Bostan - doctor habilitat, rector al Universității Tehnice a Moldovei, Alexandrei Danilenco - profesoară de educație fizică la școala auxiliară nr. 6, municipiul Chișinău, și Anei Gheorghița - ex-directoare a Instituției Publice Liceul Teoretic ,,Principesa Natalia Dadiani" din municipiul Chișinău.

Totodată, 17 angajați din domeniul educației au primit Medalia ,,Meritul Civic", o profesoară – Medalia ,,Mihai Eminescu", alți patru angajați din domeniul educației au primit Titlul onorific ,,Maestru în Artă", iar unui cercetător i-a fost acordat Titlul onorific ,,Om Emerit".

Prezentul decret intră în vigoare la data semnării.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Educației, care a fost instituită în anul 1994 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Cu ocazia sărbătorii, conducerea țării a adresat mesaje de felicitare profesorilor din întreaga țară. 

img23007796

img23007796

img23007796

img23007796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!