ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va avea un cod al urbanismului și construcțiilor

15:24 | 12.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova va avea un cod al urbanismului și construcțiilor. În acest sens, Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a organizat astăzi consultări publice asupra proiectului codului urbanismului și construcțiilor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, proiectul codului urbanismului și construcțiilor a fost elaborat cu scopul de a reglementa toate etapele care sunt parcurse pentru edificarea unei construcții.

"Este un proiect extrem de important. În sfârșit, o să facem regulă în tot ceea ce înseamnă construcții și urbanism”, a menționat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Potrivit autorilor, prevederile proiectului codului vor avea drept rezultat atât eliminarea barierelor tehnice și birocratice, precum și vor cuprinde toate reglementările din domeniul constricțiilor într-un singur act normativ.

Toate propunerile asupra documentului vor fi analizate, după care proiectul codului urbanismului și construcțiilor va fi examinat în cadrul comisiilor parlamentare permanente. Ulterior, inițiativa legislativă va fi propusă spre aprobare în prima lectură în plenul legislativului.

Foto: Parlament

img23008014

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!