ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a propus denunțarea a șapte noi acorduri încheiate în cadrul CSI

13:50 | 22.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Executivul a propus denunțarea a șapte noi acorduri încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), „care nu produc avantaje pentru cetățeni sau pentru instituțiile publice din țara noastră”, transmite MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că documentele propuse spre denunțare se referă la protecția sanitară, circulația medicamentelor falsificate, crearea spațiului tehnologic comun și sunt din domenii precum cel fiscal, al energiei și al educației.

Potrivit sursei citate, până la momentul actual, autoritățile au identificat peste 100 de tratate încheiate în cadrul CSI care nu produc valoare adăugată pentru cetățeni.

„Până în prezent, au fost inițiate procedurile de denunțare pentru circa 70 dintre aceste tratate. Cele șapte noi Acorduri examinate astăzi vor completa cele peste 35 de acorduri deja denunțate pe linia CSI până la această etapă. Toate instituțiile statului au examinat întreaga bază juridică în baza a două criterii: beneficiul pentru cetățeni și beneficiul pentru instituții. În cazul în care aceste documente nu prezintă beneficii, ele sunt propuse pentru denunțare, pentru că nu avem nevoie de cadru juridic care să fie de umplutură și să nu producă efecte necesare pentru conaționalii noștri”, a adăugat Daniel Vodă.

Potrivit Registrului de Stat al Tratatelor deținut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la începutul anului 2023, țara noastră era parte la 282 de documente cu statut de tratat internațional în cadrul CSI. 

img23009434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!