ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu delegația Bundestagului german

10:53 | 23.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a primit astăzi o delegație a grupului parlamentar CDU/CSU din Comisia pentru Drepturile Omului și Ajutorul Umanitar din Bundestagul german, condusă de deputatul creștin-democrat Knut Abraham, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de situația actuală în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, precum și prioritățile guvernamentale pe termen scurt și mediu în promovarea politicilor de reintegrare a țării.

Oficialii germani au transmis un mesaj de felicitare autorităților de la Chișinău cu ocazia obținerii statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și perspectivei deschiderii negocierilor de aderare la UE.

O atenție specială a fost acordată proiectelor de dezvoltare pe ambele maluri ale Nistrului, Republica Federală Germania fiind implicată activ în acest proces. Interlocutorii au convenit să depună în continuare eforturi conjugate în vederea atragerii și implementării proiectelor de dezvoltare în regiunea transnistreană și în Zona de Securitate.

Vicepremierul Oleg Serebrian a reiterat faptul, că acțiunile autorităților Republicii Moldova sunt îndreptate spre restabilirea pașnică a spațiilor naționale unice, precum și susținerea locuitorilor din raioanele de est ale țării.

La întrevedere a fost prezentă și Margret Uebber, Ambasadoarea RFG în Republica Moldova.

img23009467

img23009467

img23009467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!