ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția Națională marchează Ziua internațională a eliminării violenței prin acţiuni de informare

15:44 | 25.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. În fiecare an, la 25 noiembrie, este marcată Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeilor și fetelor. Poliția Națională consemnează evenimentul prin acțiuni de informare și sensibilizare desfășurate de polițiști în întreaga țară, transmite MOLDPRES.

Alături de polițiști, la manifestul social se alătură reprezentanți ai diferitelor instituții de stat și organizații non-guvernamentale, voluntari și elevi.

Activitățile au loc în sprijinul campaniei globale de sensibilizare cu genericul ,,16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”, precum și în vederea sporirii gradului de conștientizare a acestui fenomen.

Inspectoratul General al Poliției a creat o subdiviziune specializată destinată protecției victimelor violenței. „Este vorba despre Centrul de justiție familială. Astfel, activăm 24/7 pentru a asigura siguranța femeilor și fetelor afectate de violență. Împreună spunem #NuViolenței”, îndeamnă Poliţia Republicii Moldova.

img23009551

img23009551

img23009551

img23009551

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!